Tak Kenal DaHLia Maka Tak Cinta Versi Jard The Great

Posted on May 8, 2010

0


Aku terpanggil untuk membuat entri khas tentang Dahlia dah lama dah.. tetapi memandangkan secara kebetulan die buat kontest berkenaan hal ini.. kira peluang keemasan lah neh. Kontest ini sampai 15 Mei 2010.
=)

*sila klik gambar untuk ke laman kontest cik dahlia

                   Siapakah cik Dahlia, masih single ke?                        
Mari aku kongsikan sedikit biodata tentang dia.

 Nama diberi ~ Dahlia
Umur ~ 28 tahun
Pekerjaan ~ Guru (Ajar AddMaths dan Sains)
Asal ~ Kuantan, Pahang 
Status ~ single, samada available, kena tanya empunya diri  =p
Lain-lain perkara ~ mempunyai adik lelaki yang bekerja untuk MAS yang baru jer grad bulan Mac yang lalu. hik hik (*single lagi ker??)

                Apa yang menarik dengan Dahlia’s journal                  

Jiwa die memang seorang pendidik yang sejati. Buktinya boleh dilihat pada blognya yang banyak mengongsikan tips-tips untuk menjana duit dari blog dan jugak cara untuk menarik trafik. Die tak kedekut ilmu dan tidak jugak menunjuk.

Malah ikhlas ku katakan, die memang wajar mendapat ranking Alexa seperti di bawah dan dari hari ke hari Ranking die makin mantap.

    Tapi bukan itu sahaja yang mampu menarik diriku untuk terus setia bersama blog die walaupun sekadar pembaca yang silent. Die jadikan blog die sebagai tempat meluahkan ape yang terpendam di dalam hati.  Dari entri die nyatakan kegirangan die mengetahui keputusan SPM pelajar2 die kat entri neh, dan entri yang lebih mendalam berkenaan perkembangan kehidupan sosial die dalam entri 2009 dan Dahlia.  Tahun 2009 memang memberikan banyak rintangan dalam hidupnya. Dan Dahlia sendiri kata 2009 adalah tahun kematangan die. Aku pun boleh matang apabila baca blog die. Hehehehe.

    Selain kisah hidupnya.. aku suka sesi “Performance DaHLia JouRNaL on…………..“. Setiap bulan die akan buat entri khas tentang perkembangan blog die dari segi pendapatan Nuffnang dan trafik mingguan sejak bulan Mac. Kira ini adalah entri wajib setiap bulan dan aku sebenarnya nantikan entri seumpama ini sebab sambil die buat laporan, die jugak menyelit link2 berkenaan tips untuk mendapat sepertimana yang die dapat.

    Oh ya.. pertama kali die dapat Buffered earnings adalah pada 14 Mac 2010 kat entri “akhirnya-buffered-earning-menjadi milikku”. As usual.. die sertakan tips sekali. =)

    Kalau nak maju.. biarlah maju bersama-sama, ye dak? Perasaan hasad dengki dan ingin jatuhkan sesama bangsa harus dibuang jauh2.

    Tapi kan.. terkejut daku melihat nama ku kat senarai “Budak Tuisyen” die.. ape syarat die ek? ehehe

                          So… dah kenal cik Dahlia belum neh?                       
    Dah kenal belum? Kalau tak…

    ….aku sarankan jom lah berkenalan dengan cik Dahlia…… die rajin blogwalking dan mengomen. Setiap komen korang kat blog die pasti berbalas. Sangat friendly dan aku yakin.. blog die akan terus mantap dari semasa ke semasa kerana peribadinya yang mulus, telus dan ramah. (*erk.. ikhlas ku puji okeh)

    Maka.. setakat ini jelah entri aku pasal cik Dahlia dan journalnya. Kalau ikutkan hati, memang payah aku nak join kontes-kontes umpama ini yang suruh kita buatkan review keseluruhan pasal si penulis blog. Hehehe..

    Akhir kata, it’s an honour. Alhamdulillah ade rakan blog macam die neh kanz?

    Advertisements